castellano català
ANAR A LA MEMÒRIA SOCIAL

1. Carta del president

Apreciats socis:

Aquest any celebrem el 50 aniversari de Caixa d’Enginyers i ho volem celebrar amb tots els que ens han donat la seva confiança durant aquest temps. Vivim un moment molt important per a la nostra Entitat, no només per aquesta celebració, sinó també per la consolidació del nostre Grup, tal com reflecteixen els resultats de 2016.

Cada vegada més, la societat exigeix més transparència i responsabilitat a les empreses. A més, han augmentat els models basats en l’economia col·laborativa, que gaudeixen d’un ampli suport pel seu format innovador i la seva aportació social. Podem dir que a Caixa d’Enginyers vam ser pioners en l’aposta per la banca cooperativa i amb això vam aportar valor compartit.

L’any 2016 ha estat un exercici d’importants canvis polítics, econòmics i socials. Amb tot això, Caixa d’Enginyers ha pogut presentar uns resultats que consoliden l’Entitat i el nostre model de banca cooperativa. El creixement constant, però prudent, és el pilar més fort per continuar comptant amb la confiança dels nostres socis, als quals sumem, any rere d’any, noves incorporacions.

Com a banca amb un model cooperatiu, responsable i sostenible reinvertim els beneficis obtinguts directament en els socis, amb els avantatges que això comporta per a tots. Aquest fet és un dels principals motius pels quals hem obtingut el Major Índex de Recomanació Net del sector financer (un 49,6% vs. un -2,9% del sector).

Aquest 2016 hem incorporat 11.271 nous socis, als quals donem servei a través de 25 oficines i de la nostra Banca ONLINE. Estem immersos en el nou Pla Estratègic IMPULSA 2019, un projecte que té per objectiu consolidar la nostra posició de referència dins de la banca cooperativa nacional i el pilar fonamental del qual és el compromís amb els socis i la seva proximitat a través de la tecnologia i la innovació.

No ens oblidem de les tendències digitals, ja que, gràcies a les diferents eines digitals de Caixa d’Enginyers, mensualment més de 18.000 socis realitzen transaccions a través de la Banca MOBILE.
Podem dir que Caixa d’Enginyers no s’ha vist afectada per la sentència del Tribunal d’Estrasburg sobre les clàusules terra. El caràcter de la nostra Entitat, així com la prudència que sempre ens ha caracteritzat, ens ha mantingut allunyats d’aquest tipus d’activitats o productes.

El nostre compromís amb la societat és total, i la forma més tangible de transmetre’l és a través de la Fundació Caixa d’Enginyers. Des d’aquesta Entitat, ens involucrem activament amb la societat i amb les persones per enfortir i incentivar la formació, la investigació, la innovació i l’emprenedoria.

Durant aquests anys, hem destinat més de 3 milions d’euros a la Fundació, que s’han traslladat a la societat en més de 150 convenis amb diversos col·lectius i en el desenvolupament de més de 50 projectes de diferents àmbits. També hem lliurat més de 60 beques i 800 persones han pogut participar en els nostres cursos de formació contínua per a aturats.

Estem immersos en el nostre aniversari i tenim encara molts reptes que contribuiran a consolidar el nostre creixement. El compromís de Caixa d’Enginyers és ser fidels a la nostra missió, visió i valors que caracteritzen i diferencien la nostra Entitat. Tal com consta en el nostre eslògan, a la nova imatge del 50 aniversari, “sempre al costat del soci”.

 

JOSÉ ORIOL SALA ARLANDIS

President

Carta del Director General >